Какво е ремонт на парче? Вижте площад Възраждане.

Ако искате да видите ремонт на парче, вижте на живо резултатите от тази дейност на пл Възраждане. От години трамвайните линии са в ужасно състояние и се ремонтират единствено от авариен екип, с кръпки, на парче. Работният екип не е виновен за крайния резултат - цялата отговорност се носи от Столична община, Община Възраждане и Столичен електротранспорт ЕАД. Буквално през месец по трасето се правят "ремонти", но очевидно средствата са изразходвани за отделни кръпки, а не за спешен цялостен ремонт. Дори с невъоръжено око става ясно, че под трасето липсва твърда основа и под тежестта на трамвайните мотриси линиите потъват в меката почва с няколко сантиметра. Този проблем не се решава с кръпки, а с адекватни строителни технологии. 

Трамвайният транспорт е ключов за всяка столица и би трябвало да е в крак с времето  т.е. да бъде с висок приоритет при планирането на бюджетите в гореизброените институции. Очевидно институциите са в голямо междучасие и не разбират, че е време да влезнат в час. Време е, живеем в 21 век. Видеото и изображенията са направени на 24 юни 2019г.  - изводите и коментарите оставаме на вас.

Видео "Какво е ремонт на парче - вижте пл Възраждане"


Кадър 1 - Авариен екип поправя малък участък от разбитата настилка - пренареждат павета.

Кадър 2 - пешеходна пътека със сигнализация за пешеходци - разбита настилка, нови асфалтови кръпки, стари асфалтови кръпки.

 Кадър 3 - ремонтни дейности - пренареждане на павета. В дясно нови кръпки и разбита настилка, в ляво разбита асфалтова настилка

Кадър 4 - завършени ремонтни дейности - участък с пренаредени павета

Кадър 5 - трамвайна спирка с кални локви, трамвайни линии без стабилна основа с разбита настилка. Вижте снимка на релсите от 1 август 2019г. 


Благодарим ви за вниманието. Моля споделяйте.

Коментари